Berry's Internet Club (BIC) heeft tot doel om haar leden op een leuke en ontspannen wijze wedstrijdbridge te laten spelen. Spelpeilverbetering is een speerpunt.

Boeken

BIC is bij uitstek geschikt om het bridgen te oefenen. Voor theorie, instructies en toegespitste oefeningen zult u zich meer in de materie moeten verdiepen. Onderstaande boeken helpen u daarbij.

Boek Berry's Beste: De beste verhalen
Berry's Beste

Berry's Beste: De beste verhalen

Berry’s Beste, de beste verhalen is het nieuwste boek van Berry Westra. Geen leerboek maar een leesboek met vier decennia bridgeavonturen. Een bonte verzameling van boeiende verhalen, hilarische anekdotes en historische spellen. Berry’s geheel eigen stijl van schrijven, vol ironie en zelfspot, maakt dit boek tot een waar pareltje.

Doordat er met regelmaat een zekere mate van bridge-ervaring nodig is om een verhaaltje te kunnen volgen is dit boek minder geschikt voor beginnende bridgers. Met 2+ jaar bridge-ervaring wordt het boek veel leuker om te lezen.

prijs € 18,50
medium boek, 168 pagina's
ISBN/EAN 978-94-91092-11-4
Boek Bridge in een Flits
Bridge in een Flits

Bridge in een Flits

Bridge in een flits is dé nieuwe baanbrekende manier om te leren bridgen. Wie 15 minuten uittrekt om het eerste hoofdstuk door te lezen kan daarna thuis achter de computer zijn eerste wedstrijd spelen. Leuk, leuk, leuk.

 • Helder en toegankelijk geschreven
 • Vele anekdotes
 • Modern biedsysteem

Ook beschikbaar als elektronisch boek op de iPad!

prijs € 15,45
medium boek
ISBN/EAN 978-94-91092-02-2
Boek Bridge in een Flits, deel 2
Bridge in een Flits, deel 2

Bridge in een Flits, deel 2

Wie eenmaal kan bridgen wil ook gaan winnen. Deel 2 van Bridge in een Flits is de opstap daartoe. Leer hoe je een winnend speelplan maakt, hoe je optimaal met partner samenwerkt tijdens zowel het bieden als het tegenspelen.

 • Het onmisbare vervolg
 • Voor betere resultaten
 • Een plezier om te lezen
prijs € 15,45
medium boek
ISBN/EAN 978-94-91092-03-9
Boek Berry's vijfkaart hoog
Berry's vijfkaart hoog

Berry's vijfkaart hoog

Vijfkaart hoog is nu al hét biedsysteem van de 21e eeuw. Iedereen stapt over, van hoog tot laag. Ook Berry is om. Met Berry's vijfkaart hoog krijg je het gereedschap om je staande te houden op ieder niveau.

 • Omgaan met de voorbereidende klaveren
 • Slembieden via Berry’s Jacoby 2SA
 • Punten scoren met de Wet
 • Steunen in competitie
 • Druk zetten op de tegenpartij
 • Onontbeerlijke conventies
prijs € 15,45
medium boek
ISBN/EAN 978-94-91092-01-5
Boek Flitsend Spelen
Flitsend Spelen

Flitsend Spelen

In dit boek over af-en tegenspel neemt oud-wereldkampioen Berry Westra u bij de hand om langs de juiste lijnen te leren denken. Voor iedereen die zijn af- en tegenspel wil verbeteren.

prijs € 15,45
medium boek, 142 pagina’s
ISBN/EAN 978-94-91092-06-0
Boek Start Bieden
Start Bieden

Start Bieden

In Startersbridge is de beginnende bridger vertrouwd gemaakt met de beginselen van het spelen.In deze 'follow up' komt het bieden aan de beurt. Het bieden maakt bridge tot een bijzonder kaartspel.
Nauwkeurig kunnen bepalen hoeveel slagen je samen met je partner kunt maken is een enorme uitdaging. Daarvoor zijn goede biedafspraken nodig. Dit boek voorziet daarin. In 11 hoofdstukken krijgt de lezer een compleet biedsysteem aangereikt. En dat is de opstap om een 'echte' bridger te worden.

prijs € 11,95
medium boek, 128 pagina’s
ISBN/EAN X
Boek Startersbridge
Startersbridge

Startersbridge

Startersbridge is een project van de Nederlandse Bridge Bond om het bridgespel toegankelijker te maken. De focus ligt in eerste instantie op het spelen. Uitgangspunt is dat een goed inzicht in de speeltechniek een eerste vereiste is om met plezier en succes te kunnen bridgen.
Dat wil overigens niet zeggen dat er geen aandacht wordt besteed aan dat andere deel van het spel, het bieden. Integendeel, het bieden kan gekenschetst worden als communiceren in een codetaal. Voor een beter begrip is het nuttig om eerst ongecodeerd te leren bieden. Dat gebeurt in dit boekje. De stap naar echt bieden is hierna veel makkelijker te maken.

prijs € 11,95
medium boek, 128 pagina’s
ISBN/EAN X