Berry's Internet Club (BiC) heeft tot doel om haar leden op een aangename en ontspannen wijze wedstrijdbridge te laten spelen. Spelpeilverbetering is hierbij ook een speerpunt.

Achterkant speelkaart

Op BiC kunt u zelf de achterkant van de speelkaarten kiezen: een mooie eigen tekening of foto of zelfs een leuke afbeelding die u ergens heeft gevonden.

Achterkant speelkaart

Waar andere bridgeprogramma's vaak voor het gebruikelijke groen kiezen bent u op BiC (Berry's Internet Club) niet gebonden aan starre, archaïsche, door de programmeurs vastgelegde kaarten en kleuren. Via het Instellingen menu kunt u het BiC-scherm helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Standaard speelt u met de fraaie Nederlandse speelkaarten, maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld de Duitse speelkaarten of een eenvoudig ontwerp voor betere leesbaarheid.
Ook de achterkant van de speelkaarten bepaalt u zelf. U kunt kiezen uit de standaard afbeeldingen maar u mag ook kiezen voor een mooie eigen tekening of foto of een willekeurige leuke afbeelding die u ergens heeft gevonden.

De afbeelding blijft op uw computer en u heeft voortaan uw eigen unieke BiC-interface. En bent u toch weer uitgekeken op de afbeelding? Dan kunt u gewoon een nieuwe toevoegen!

Afbeelding kiezen

Omdat een kaart nu eenmaal hoger is dan breed is de ideale verhouding 5:8. De ondersteunde bestandstypes zijn jpg en bmp. Een zogeheten portret-afbeelding geeft het beste resultaat. Heeft u een mooie afbeelding die daar niet aan voldoet dan zult u de afbeelding eerst passend moeten maken door bijvoorbeeld een uitsnede te maken of juist een stukje toe te voegen. Daarvoor kunt u een standaard tekenpakket gebruiken.

Speciaal om alle leden van BiC een liefdevolle Valentijnsdag toe te wensen laten we ons eigen Valentijntje ontwerpen.


Het BiC-team wenst u een liefdevolle Valentijnsdag!

Afbeelding passend maken

We willen ons Valentijntje als kaartachterkant gebruiken, maar ons Valentijntje is vierkant. Door BiC zelf wordt er niks geknipt van uw afbeelding. Er wordt wel geschaald zodat uw afbeelding past op de achterkant van de kaart. Vanwege de schaling is het mogelijk dat er een ongewenste vervorming ontstaat, ons Valentijntje verandert van een bol propje in een dun beertje.

Om ons Valentijntje beter geschikt te maken vergroten we met een tekenpakket het plaatje en voegen een achtergrond toe.


TIP: Zelf Valentijntje als kaart-achterkant in BiC instellen?
Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor Afbeelding opslaan als ...
Daarna volgt u de stappen hieronder.

Afbeelding op BiC gebruiken

Als de afbeelding naar wens is dan kunt u deze in het BiC-programma op uw computer laden. Kies daarvoor bovenaan in het BiC-menu voor Instellingen en vervolgens voor Tafel.

Na het klikken op de knop Nieuw ontwerp krijgt u een nieuw schermpje waarin u de Omschrijving (zoals het in de lijst komt) geeft en via Kies afbeelding uw afbeelding selecteert.

Wij noemen ons ontwerp Valentijn en selecteren de eerder opgeslagen afbeelding. De geselecteerde afbeelding wordt na een klik op OK geanalyseerd op geschiktheid. Wij vertrouwen erop dat Valentijntje nu redelijk past en negeren de waarschuwingen. Mocht het toch niet mooi passen dan kunnen we het altijd nog opnieuw doen.

Epiloog

Geïnspireerd door Valentijn voelen we ons roze en spelen we nog wat met kleuren en patroontjes. Uiteindelijk krijgen we het volgende scherm

Mmmm ... misschien is dit toch te druk. Snel kiezen we bij Instellingen | Kleuren voor het Winter schema om weer een rustig blauwig scherm te krijgen.