Berry's Internet Club (BiC) heeft tot doel om haar leden op een aangename en ontspannen wijze wedstrijdbridge te laten spelen. Spelpeilverbetering is hierbij ook een speerpunt.

Ontstaan van BiC

Na het programmeren van Jack en veroveren van meerdere wereldtitels was er bij het Jack-team ruimte voor een nieuwe ambitie: het groter maken van het bridge in Nederland. Een online omgeving stond hoog op het wensenlijstje.

Het begin

Na het programmeren van Jack en veroveren van meerdere wereldtitels was er bij het Jack-team ruimte voor een nieuwe ambitie: het groter maken van het bridge in Nederland.
Het gratis beschikbaar stellen van het oefenprogramma voor Startersbridge aan de NBB was een eerste stap. Het vervolg was grootser: Berry Westra en het Jack-team begonnen in 2009 vol enthousiasme aan de ontwikkeling van een geheel nieuwe totaalmethode om het bridge en de clubs te versterken. Niet alleen boeken en oefensoftware maar ook een online omgeving stonden op het wensenlijstje.

Eerste mijlpaal

Een belangrijke mijlpaal werd op 5 maart 2010 bereikt met de uitnodiging aan relaties en Jack-klanten om van BiC te komen proeven. Binnen korte tijd waren de eerste 1000 bridgers online:

Berry's Internet Club
5 maart 2010

Beste bridger,

Het Jack team heeft samen met Berry Westra de laatste tijd hard gewerkt aan de ontwikkeling van Berry's Internet Club (BIC). Deze virtuele bridgeclub gaat binnen enkele maanden officieel van start. In BIC kunnen individuele spelers hun krachten meten in competities en toernooien. Alle deelnemers bezetten de zuidstoel, de overige plaatsen worden ingenomen door de computer (Jack).

Hoewel BIC nog niet officieel open is en er nog hard aan functionaliteit gewerkt wordt willen we u uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen. Deelname is geheel vrijblijvend en zie uw deelname gewoon als een proefabonnement. Een greep uit de huidige mogelijkheden

  • Dagtoernooi van 16 spellen
  • Competitie met meerdere lijnen. Promotie/degradatie per week.
  • Regelmatig speciale toernooien zoals de Berry Challenge, verplichte systeemkaart wedstrijd en nog andere.
  • Berry Westra speelt vaak mee en analyseert regelmatig zijn eigen spellen
  • Terugzien van alle bied- en spelverlopen van alle deelnemers
  • Meten van uw speelsterkte middels de elo-rating
  • Hall of Fame: BIC kampioenschap en andere wetenswaardigheden.
  • Lidmaatschap BIC is gratis tot de officiele opening.

BIC is volop in beweging en regelmatig worden nieuwe functies toegvoegd. Wilt u eens een kijkje nemen op BIC reageer dan op deze email. Wij sturen u dan instructies en de codes nodig om BIC te kunnen bezoeken.

Met vriendelijke groet, Berry Westra en het Jack team

BiC jeugdplan

Vanaf het prille begin kan de jongste jeugd gratis oefenen op BiC met Startersbridge, qua mogelijkheden ook wel bekend als jeugdbridge of minibridge. Als vervolg is in 2015 het BiC jeugdplan in werking getreden. Het jeugdlidmaatschap van BiC is gratis.
Aanmelding voor het BiC jeugdplan verloopt in principe via bij BiC bekende co÷rdinatoren, bijvoorbeeld van de plaatselijke bridgevereniging of van de school.

10-jarig jubileum

In 2020 viert BiC haar 10-jarig jubileum. Een mooie gelegenheid om terug maar vooral ook om vooruit te kijken.
Met wereldkampioen Berry Westra als uithangbord en computer wereldkampioen Jack als motor is BiC uitgegroeid tot de grootste bridgeclub van het land. Behalve een grote club is BiC ook vooral een gezellige club waar wederzijds respect de boventoon voert. Bij BiC is geen plaats voor negatieve geluiden, zoals die in bepaalde sociale media en andere online bridgesites wel een podium wordt geboden. BiC is een club waar beginners in een veilige omgeving meters kunnen maken om het spel in de vingers te krijgen en waar gevorderden ontspannen hun niveau kunnen behouden en uitbouwen.
De Vijfkaart Hoog methode is duidelijk en compleet uitgewerkt in de Bridge in een Flits serie met heldere boeken en moderne oefensoftware voor pc, Mac en tablet.

De NBB periode

Na de voortvarende start in 2010 konden begin 2011 de besprekingen met de NBB worden afgerond met een mooie overeenkomst. BiC sloot zich aan bij de NBB met een ledenaantal van initieel bijna 5000 leden. Voor ieder lid droeg BiC een bedrag af aan de NBB zodat onze leden geen extra contributie verschuldigd waren. Ondanks diverse pogingen om de overeenkomst te verlengen is BiC per 1 januari 2022 niet langer aangesloten bij de NBB.